Criterii pentru recunoașterea ca proprietar beneficiar
Conform Legii nr. 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, proprietarul beneficiar este definit ca persoana fizică care, în final, deține direct sau indirect o entitate juridică sau are capacitatea de a controla acțiunile acesteia, prin intermediul terților. Legea prevede un criteriu cantitativ pentru recunoașterea unui beneficiar: cota deținută de beneficiar în capitalul social trebuie să fie mai mare de 25%.
Serviciul BaniGo oferă informații gratuite despre credite. Rata dobânzii și termenul de rambursare pot varia, deoarece depind de instituția financiară nebancară (IFN) aleasă de dumneavoastră. Dobânzile pentru credite pot varia între 0% și 1,25% pe zi (rata maximă anuală a dobânzii poate ajunge până la 456% DAE, în funcție de durata creditului). Termenul creditelor poate varia între 61 de zile și 365 de zile. Astfel, termenul minim de rambursare este de 61 de zile, iar termenul maxim este de 365 de zile.
Exemplu de calcul pentru un credit de 1.500 RON, pe o durată de 10 săptămâni (70 de zile), cu o dobândă de 1% pe zi — suma totală a dobânzii va fi de 1.050 RON. Valoarea totală de rambursat va fi de 2.550 RON.
În cazul nerespectării termenului de plată, se aplică penalități pentru întârziere. Dobânzile pentru utilizarea sumei creditului în cazul întârzierii cu 10 zile (1% pe zi din suma creditată) — 255 RON. Penalitatea nu va depăși dublul valorii creditului acordat.
Suma totală de rambursat în caz de întârziere de 10 zile a rambursării creditului și a dobânzilor acumulate:
2.550 RON + 255 RON = 2.805 RON.
Informațiile despre credite nu constituie o ofertă fermă sau publică: condițiile finale de acordare a unui credit sunt stabilite individual pe site-ul fiecărui IFN.