Atunci când posesorul unui card de plastic emite comanda de retragere a numerarului, ATM-ul plasează suma solicitată într-un compartiment special. Dacă banii nu sunt retrași din acest compartiment în termen de 30 de secunde, ATM-ul îi va retrage (îi va "înghiți") și îi va plasa într-un compartiment intern. Aceasta se face pentru a proteja posesorul cardului distrat de pierderea sumelor de bani prin interzicerea accesului altor persoane la aceștia.
Ce trebuie să faceți dacă vă aflați într-o astfel de situație? În primul rând, trebuie să rămâneți calm și să nu uitați să păstrați bonul. Banii dumneavoastră nu vor dispărea, chiar dacă suma "înghițită" va fi debitata din cont. Pentru a înțelege cum să procedați în această situație, cel mai bine ar fi să contactați banca emitentă a cardului folosind numărul de contact și să discutați cu un specialist. Este posibil să nu fie necesare măsuri speciale și, după o perioadă, suma nepreluată va fi creditați din nou în contul cardului.
Există și varianta în care va trebui să vă adresați băncii cu o cerere (reclamație) pentru returnarea sumei de bani. Aceasta se întâmplă de obicei atunci când ATM-ul unui alt banc "înghite" banii. În cerere, trebuie să includeți numele și prenumele titularului cardului, datele din pașaport, numărul cardului, data și ora încercării de retragere a numerarului, precum și numărul ATM-ului. Pe baza cererii, banca emitentă va efectua o investigație și, în cazul în care se confirmă corectitudinea reclamației, suma reținută va fi returnată în contul clientului.