Slip-ul reprezintă un bon care confirmă efectuarea unei tranzacții cu card bancar, realizată cu ajutorul unui dispozitiv mecanic numit imprinter. Este un formular auto-copiativ în trei straturi.
Folosind dispozitivul mecanic, vânzătorul (casierul) face o imprimare a detaliilor cardului bancar (informațiile de pe fața cardului) pe slip. Pe bon se mai face o imprimare cu ștampila care conține informații despre punctul de vânzare unde a avut loc tranzacția. De asemenea, în slip se completează manual detalii despre tranzacție: suma, data, moneda, codul de autorizare. Fiecare dintre cele trei exemplare ale slipului este semnat de vânzător și de cumpărător. Primul exemplu este predat deținătorului de card, al doilea rămâne la vânzător, iar al treilea este trimis băncii emitente pentru a efectua debitarea contului clientului și transferul fondurilor către contul comerciantului.
Un slip corect completat confirmă că tranzacția a fost realizată cu un exemplar fizic al cardului, având aceeași valoare juridică ca și confirmarea cu PIN-ul. Dacă slipul este completat greșit de către casier, acesta trebuie să fie anulat în prezența deținătorului de card.
Această tehnologie era foarte utilizată în trecut, înainte de apariția internetului și a terminalelor POS care permit autorizarea plăților de la distanță și debitarea instantanee a sumelor. În prezent, imprinterele și slipurile sunt folosite mai ales ca o opțiune de rezervă, în caz de defecțiune a terminalelor POS, de întrerupere a alimentării cu energie electrică sau de pierdere a conexiunii la rețea.